2024. jan 16.

Többet keresek, ha később fizetnek?

írta: koczka_mate
Többet keresek, ha később fizetnek?

Itt a jövő, a Buy Now Pay Later (BNPL) megoldások átalakítják a B2B e-kereskedelmi fizetéseket, jelentős előnyöket biztosítva mind a webshopoknak, mind a vásárlóknak. A PastPay.com példáján keresztül látszik, hogyan változtathatja meg ez az innováció a kereskedők árbevételét.

A PastPay.com rendszere 15-90 napos fizetési határidőket kínál a vásárlóknak. Ez a megoldás segít megelőzni a késedelmes fizetéseket, így jelentős forgótőkét szabadít fel, miközben a cégek gyorsan hozzájutnak a pénzükhöz. A vállalat adatai szerint a BNPL alkalmazásával akár 15-20 százalékos árbevétel-növekedést is elérhetnek a kereskedők.

-3y_cata.png
A BNPL rendszer előnyei közé tartozik a gyors és rugalmas fizetési lehetőség, ami növeli a vevők vásárlási hajlandóságát. A PastPay.com tapasztalatai szerint a vevők nagy százalékban ismételten használják a szolgáltatást, ami a piaci igény nagyságát jelzi. A rendszer a kereskedőknek is előnyös, hiszen azonnali bevételt generál, és a statisztikák szerint 15-20 százalékkal növelheti az árbevételt.

A BNPL megoldások csökkentik a fizetési kockázatot a kereskedők számára. A PastPay.com bedőlési aránya rendkívül alacsony, mindössze 1 százalék alatti, ami a nehéz gazdasági helyzetben is bizalomgerjesztő. Ezenfelül, bizonyos webáruházak már a tranzakciók 50 százalékát BNPL-en keresztül bonyolítják le.

A BNPL fizetési megoldások a jövőben tovább növelik jelentőségüket a B2B e-kereskedelemben. Berényi Benjamin, a PastPay társalapítója szerint a következő években a kereskedők forgalmának 10-15 százaléka fog BNPL-en keresztül megvalósulni. A vállalat terjeszkedése nem áll meg: a következő évben az egész Európai Unióban, Svájcban és az Egyesült Királyságban is elérhetővé válik a szolgáltatás.

A BNPL megoldások jelentős árbevétel-növekedést hozhatnak a B2B e-kereskedők számára. A PastPay.com példáján keresztül látható, hogy ez a megoldás nemcsak a kereskedők számára előnyös, hanem a vevők számára is rugalmas, gyors fizetési lehetőséget biztosít. A BNPL rendszerek további terjedése és fejlődése várható a közeljövőben, ami új dimenziót nyit a digitális kereskedelemben.

Szólj hozzá

bnpl halasztott fizetés